workshop

Home workshop

Workshop-ul! Așa cum a fost!

În data de 10 octombrie 2015 (ora 10:00) s-a desfășurat evenimentul CSR marca JCI Iași, “Workshop CSR – Comunitatea ne privește”.

Gazda acestui atelier de discuții și dezbateri a fost Optymyze Iași, întalnirea desfășurandu-se în cadrul complexului Palas Iasi (UBC 3 – etaj 5, Sediul Optymyze).

Ne-am reunit într-un spatiu cu aer industrial, pentru a discuta despre modurile în care ne putem implica în proiecte de responsabilitate socială, pentru a conștientiza avantajele implicării în astfel de proiecte, dar mai ales, pentru a întâlni și asculta speakeri cu rezultate de excepție în acest domeniu al responsabilității sociale corporative.

Speakerii invitați în cadrul acestei prime ediții au fost (în ordinea prezentărilor): Ioana Szatmari (Coordonatorul programului de CSR al Asociației pentru Relații Comunitare Cluj), Ciprian-Mihai Păiuș (Directorul Executiv al Fundației Comunitare Iași) și Mona Nicolici (Managerul Departamentului Sustenabilitate al companiei OMV Petrom).

Workshop-ul a fost structurat în 2 părți importante, prezentările speakerilor, care au fost generoase în informații utile, și exercițiul practic, coordonat de cei 3 speakeri; exercițiul a încurajat participanții (organizați in 3 grupe de lucru) să interacționeze direct cu cei 3 invitați și să discute pe baza proiectelor gândite în timpul alocat.

Workshop-ul a reunit 60 de participanți, reprezentanți ai companiilor locale interesate și implicate în activități CSR, dar și persoane fizice interesate de acest domeniu și de colaborarea cu ONG-uri locale. Totodată, participanții au rezonat și cu cauza care a dat naștere acestui eveniment, anume susținerea Fondului de Burse JCI Iași, creat cu scopul de a ajuta copii defavorizați din mediul rural să își continue studiile. Suma finală în valoare de 5521.22 lei a fost stransă din taxa de participare, sponsorizările obținute din partea celor 18 sponsori și parteneri, licitația de tablouri, donațiile directe în cadrul evenimentului cât și cele din urna expusă în Ceainăria CTS – Complex Palas Mall.

Dorim să adresăm mulțumiri pe aceasta cale celor 3 invitați speciali, care au dorit să împărtășească din experiențele lor, sponsorilor și partenerilor (Optymyze, RomSoft, Train2Perform, Regina Maria, Tymbark, Redu, Blanca, Catelier, Sophia, Mios, Bucium, CTS Corner, Impact FM, ThinSlices, moodmag.ro, zilesinopti.ro, Corporate Business Event, RomaniaPozitivă, inOras.ro, evenimente.biz, IasiFun, STIRIONG.RO) și tuturor celor care au participat la acest eveniment CSR, fără de ajutorul cărora Fondul de Burse nu ar fi avut continuitate și în anul 2015.

12087226_1073062082704239_8068915848010563760_o