Anda Pacurar

Home Anda Pacurar

anda pacurar poza bunaSpeaker: Anda Păcurar, psihoterapeut

Anda Păcurar este psihoterapeut formator, suprevizor acreditat de Colegiul Psihologilor din România, Federația Română de Psihoterapie și Asociația Europeană de Psihoterapie. Este instructor în cadrul Institutului de Psihologie și Psihoterapie Adleriană. Membru în Nord American Society of Adlerian Psychology. Practică psihoterapia în cadru privat și sustine cursuri de formare în București și în țară adresate specialiștilor, părinților, oamenilor interesați să se dezvolte sau să învețe noi metode de lucru cu copii, adolescenții sau adulții.
Face traininguri periodice cu părinții pe teme legate de educația pozitivă, disciplină fără pedeapsă, încurajarea, ameliorarea dificultăților emoționale și de comportament. Ateliere de lucru cu adolescenții în școli și în cadru privat.
A studiat în țară și străinătate. Stagii de pregătire efectuate în Irlanda, Germania, Olanda, Ungaria, Anglia, SUA. Scrie articole de specialitate și traduce cărți adresate specialiștilor sau părinților.
Tema:

Parenting liniștit: crește un copil independent și cu siguranță de sine

Copilul are nevoie de încurajare ca de apă. Pentru a supraviețui psihic are nevoie ca măcar cineva să-l fi privit vreodată cu drag. Părintele are și rolul de a face distincția între faptă și făptaș – când copilul face un lucru rău nu înseamnă că este rău. Mai departe ca părinte nu-l poți apăra de viața dar sigur îl poți pregăti pentru ea încurajându-l să fie independent. Când îl protejezi excesiv sau ți-e milă de copil îți demonstrezi și ție și lui că nu ai încredere în capacitățile sale de a face față situațiilor adeverse.